Over de organisatie

Niet een festival voor zomaar iedereen

Het Nexus Festival is een initiatief van het Groningse ICT-bedrijf New Nexus in samenwerking met zorgorganisatie De Zijlen. Medewerkers van New Nexus, die deel uitmaken van de focusgroep Goede Doelen, hadden de wens om eens een eigen festival te organiseren. En dan niet een festival voor zomaar iedereen, maar voor mensen voor wie festivals niet vanzelfsprekend zijn. In contact met zorgorganisatie De Zijlen besloten we het festival te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking, van jong tot oud.
Oorspronkelijk was het de bedoeling er een fysiek festival van te maken in Martiniplaza. Maar de Corona pandemie gooide roet in het eten. Nu is deze groep ook nog eens extra kwetsbaar, dus bij elkaar komen zit er voorlopig echt nog niet in. Daarom maakten we er een online festival van. Zo kan iedereen meedoen vanuit zijn of haar eigen huis of vanuit de huiskamer van een woongroep. En maken we er een feestelijke avond van, waarbij we toch met elkaar in contact staan en alle zorgen even helemaal vergeten.

Over New Nexus

New Nexus is een platform voor (ICT-)professionals die iets willen betekenen in hun werk, in het bedrijf en in de maatschappij. Wij werken met organisaties die continu willen vernieuwen. Samen bedenken en ontwikkelen we software, online platformen, management dashboards en begeleiden we verandering.

 

We geloven dat je groeit door te delen en dat morgen belangrijker is dan de winst van vandaag. Medewerkers hebben daarom een belangrijke rol in het meebesturen van de organisatie en het invullen van hun eigen werkplezier.

 

Zo mogen de medewerkers bijvoorbeeld de helft van de winst verdelen over initiatieven die bijdragen aan de eigen ontwikkeling (ik), aan de saamhorigheid tussen collega’s (wij) en aan maatschappelijke thema’s (zij). Dit gebeurt onder andere vanuit door de medewerkers opgerichte focusgroepen rondom thema’s als innovatie, duurzaamheid, goede doelen, socials en sport.

 

Hoe we ondernemen is geen trucje. IT’s our DNA.