Hoe werkt het

Hoe kan ik het festival volgen via de live stream?

Het Nexus Festival wordt live uitgezonden via het videoplatform Vimeo (vergelijkbaar met YouTube). Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een laptop of tablet/iPad of televisie met internetverbinding en een browser (zoals Chrome of Safari).

 

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail van Eventbrite, het ticketsysteem dat we hiervoor gebruiken. Een paar dagen voor het festival sturen we je per e-mail de link naar de livestream op Vimeo.

De link is ook terug te vinden in je Eventbrite account (als je deze hebt aangemaakt) onder het kopje Tickets. Je klikt daar op het Nexus Festival en komt dan op de online eventpagina. Ook hier vind je een paar dagen voor het festival de link naar de livestream op Vimeo.

Hoe kan ik het festival volgen via de live stream op een Smart TV?

De live stream bekijken op een Smart TV kan op verschillende manieren:

 • Via Chromecast of AppleTv
  Download de Vimeo app op je tablet of telefoon. Klik op dit apparaat op de link in je mail en de app zal dit overnemen. Klik daarna het Chromecast of AppleTV icoontje aan om naar de TV te streamen.

 

 • Via Vimeo App op TV
  Op sommige Smart TV’s kan je een app installeren van Vimeo. Je moet in deze app een bestaand Vimeo-account koppelen. Vervolgens kan je dan in de Vimeo app op de TV in je eigen ‘library’ het Nexus festival zoeken en op play klikken.Werkwijze:

  • Vimeo app downloaden op telefoon, tablet of laptop
  • Account aanmaken in de app
  • Op dit apparaat de link in je mail openen
  • Bij filmpje aangeven ‘Watch later’
  • Vervolgens lig je in op de Vimeo app op je TV en dan staat het filmpje bij ‘Watch later’

 

 • Via HDMI kabel
  Sluit de HDMI-kabel aan tussen TV en laptop en selecteer via het menu op je TV de juiste bron/source. Klik op de laptop de link aan in de e-mail. Hierna wordt de uitzending in de browser geopend. Deze browser zie je dan ook op de TV.

 

 • Via TV Internet Browser
  Sommige Smart TV’s hebben een ingebouwde browser. Hierin kun je de link uit de e-mail intypen.

Wat zit er in het Lentekriebelspakket en hoe krijg ik dit?

Voor de eerste 300 aanmeldingen is er een Lentekriebelspakket dat je krijgt thuisbezorgd. Het pakket bestaat uit een rugzak met het Nexus Festival logo erop en daarin de volgende items:

 

 • Ballonnen en slingers
 • Bingo-kaarten
 • Antwoordformulier voor de quiz
 • Pen
 • Marker
 • Gezonde snacks
 • Chocolaatjes
 • Flesje appelsap
 • Lentekrans om te versieren
 • Versiersels: kuikentjes, veertjes, eitjes
 • Lentebloemen in een potje
 • Medaille

 

De pakketten worden op 18 maart door onszelf bezorgd. Bij het pakket zit een brief met uitleg. Zo zouden we het leuk vinden om, voordat het festival begint, al een foto te ontvangen van het versieren van de lentekrans en van het eindresultaat. Maar we zijn ook benieuwd naar plaatjes van de feestelijk aangeklede huiskamers!

Update 14-03: We hebben het aantal gratis Lentekriebelspakketten opgehoogd van 300 naar 600. Helaas zijn deze inmiddels ook allemaal op! Omdat er nu zoveel mensen op de wachtlijst staan hebben we besloten deze nu te sluiten.

Update 15-3: Iedereen die zich tot en met woensdag 17 maart aanmeldt, krijgt in elk geval nog de bingokaarten en antwoordformulier voor de quiz opgestuurd. Vul dan bij aanmelding wel je adres in.

Is het festival ook toegankelijk voor andere doelgroepen?

Het online Nexus Festival is opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar ben je cliënt bij een andere zorginstelling voor kwetsbare groepen? Of ben jij begeleider, mantelzorger of familie van iemand in deze doelgroep? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om het festival online te volgen. Dus je kunt je gewoon aanmelden door een gratis ticket te bestellen. Wel vragen we je dan om de gratis Lentekriebelspakketten over te laten voor de cliënten zelf, aangezien hier een beperkt aantal van beschikbaar is.
Daarnaast is er nu ook een tolk bij het festival aanwezig voor kijkers die daarnaast doof of slechthorend zijn. De doventolk zal het hele festival inclusief de muziek met gebarentaal vertolken.

Kan ik aan Het Nexus Festival deelnemen wanneer ik geen Lentekriebelspakket heb?

Als de pakketten op zijn kun je natuurlijk nog steeds gewoon deelnemen aan het Festival! Iedereen die zich tot en met woensdag 17 maart aanmeldt, krijgt in elk geval nog de bingokaarten en antwoordformulier voor de quiz opgestuurd.En anders schrijf je de antwoorden voor de quiz gewoon op een papiertje. En de Speed-bingo – de naam zegt het al – duurt maar kort. Het versieren van de lentekrans gebeurt voorafgaand aan het festival, om tijdens het festival de mooiste foto’s te kunnen laten zien. En anders maak je toch zelf gewoon een mooi lentekunstwerk? Hetzelfde geldt voor het feestelijk versieren van je eigen huiskamer. Ook daarvan ontvangen we dan graag een foto! Dit kun je opsturen naar festival@newnexus.nl.

Ik wil graag (extra) posters en flyers ontvangen. Kan dat?

Wil je Het Nexus Festival in jouw organisatie onder de aandacht brengen en heb je nog geen (of niet voldoende) posters en flyers ontvangen? Vraag deze dan aan via festival@newnexus.nl. Vermeld daarbij het adres van de organisatie, je eigen telefoonnummer en je functie.